Paysage d'hiver au Lac Blanc dans le Massif des Vosges
Rando en raquette au le gazon du Faing.
Ontdek Gebergte de Vogezen Terug
Randonnée Falkenstein dans les Vosges du Nord

Noordelijke Vogezen

De pas van Saverne, de rotswanden van roze zandsteen in de Pays de Bitche, het wijngebied van Wissembourg, de kristalfabrieken van Meisenthal vormen de uithoeken van de Noordelijke Vogezen.
Hier zijn de bergen overwoekerd door bos. Soms steekt er een ruïne van een burcht boven de boomtoppen uit, maar de charmante dorpjes met vakwerkhuizen moet je toch echt tussen de bomen zoeken. Boeren, houthakkers, houtbewerkers, glasblazers, de mens heeft dan misschien een stempel op het landschap gedrukt, de natuur blijft toch de baas. Beschermd land, wereldbiosfeerreservaat, het is een speelterrein waar de natuur onbekommerd tot uiting komt. Een streek vol geheimen, legendes genoeg die dat bewijzen!

In 1 woord...

BOS

Beuken, eiken en grove dennen bedekken ongeveer twee derde van het grondgebied.

Lichtenberg Vosges du Nord

Streeksprookjes : De graaf van Lichtenberg en de valsemunter

De graaf van Lichtenberg, zeer helder van geest, strafte degenen die zijn volk lelijke poetsen bakten.
Op een dag kwam er een zwendelaar in het land die kooplieden met vals geld betaalde.
De graaf kreeg lucht van dit verhaal en wilde de schurk wel eens ontmoeten. Hij kocht de mooiste spullen en betaalde met een beurs vol zilvergeld.
Toen de oplichter zijn hand in de beurs stak om zijn centen te tellen, schreeuwde hij het uit van de pijn. De munten waren veranderd in een nest steekwespen. De slachtoffers van de oplichter renden naar de sponde van de schurk om op te eisen wat hen toekwam. Toen alle schulden afgelost waren, verdwenen de wespen. De graaf waarschuwde de boef: als hij ooit nog eens met vals geld zou betalen, dan gebeurde het weer. Er werd nooit meer één valse munt gezien in het hele graafschap.

Vosges du Nord verre

DE SCHATTEN VAN HET REGIONAAL NATUURPARK VAN DE NOORDELIJKE VOGEZEN

Aardse sterren observeren

Glasblazerijen en kristalfabrieken 

3 dalen naast elkaar, 3 stralende plekken, 3 plaatsen waar schitterende creaties vandaan komen, kortom, drie Aardse Sterren in één constellatie, en wel die van de Glasblaaskunst.
De Noordelijke Vogezen herbergen schrijlings op de grens van de Elzas en Lorraine dorpen die hun bestaan danken aan het kristal. Ze komen misschien sober over, maar ze verhullen de mooiste schatten. Het  Centrum voor Glasblaaskunst in Meisenthal, Lalique à Wingen-sur-Moder en La Grande Place glasmuseum van Saint-Louis zijn de bewakers van een industriële, artistieke traditie van vijf eeuwen oud.

Originele activiteit

Bezoek vlakbij het museum La Grande Place de kristalfabriek van Saint-Louis

Lambach Fleckenstein Vosges du nord
Alsof het gisteren was

Wandeltochten rond de burchten  

De Noordelijke Vogezen zijn een burchtenland. Vanaf de bergtoppen waken ze nog over de bossen van de Hoge Vogezen. Ook al zijn ze sinds eeuwen verlaten, de ruïnes bevatten nog talloze verhalen. Maak een reis door de tijd op de Burchtenroute van de Elzas. De onneembare burcht Fleckenstein, de roemruchte Lichtenberg, de door Vauban gerenoveerde burcht van La Petite-Pierre, je krijgt een levende geschiedenisles en een werpt blik op de geheimen die nog altijd huizen in deze oude stenen.

L’activité pépite :

Découvrez le Fleckenstein sous un nouveau jour et vivez une aventure médiévale avec le Château des Défis

Manuela Peshmann Vosges du Nord
Het bos zoals je het nog nooit gezien hebt

Bosbad en een wandeling tussen de boomtoppen

Kunnen bomen een rustgevende invloed op ons uitoefenen? Om daarachter te komen, neem je een bosbad. Dit is een goede manier om je zintuigen wakker te schudden en je te bevrijden van stress, midden in de natuur. Na een aantal geheimen van het bos doorgrond te hebben, maak je een wandeling tussen de boomtoppen. Ja, je leest het goed! Binnenkort zoek je het hogerop op het boomtoppenpad Sentier des Cimes.

Originele activiteit:

Neem een verkwikkend bad in het bos van La Petite-Pierre met een sofrologe en bostherapeute

Citadelle de Bitche - Vosges du Nord
Noordelijke Vogezen, een land met een veelbewogen verleden

Herdenkingstoerisme in de Noordelijke Vogezen

De oorlogen tussen 1870 en 1945 hebben nogal wat wijzigingen aangebracht in het landschap van de Noordelijke Vogezen, ze leren ons ook nu nog onvergetelijke lessen. Van de Citadel van Bitche van Vauban tot de Maginotlinie, je leert alles over hoe een grondgebied en de vrijheid van de bevolking verdedigd kunnen worden.
Herdenken is bijdragen aan de vrede.

Originele activiteit:

Op verkenning in fort Simserhof in een lorrie.

Vond je deze inhoud goed? Geef uw mening.

Bedankt voor het stemmen!

Matomo