Paysage d'hiver au Lac Blanc dans le Massif des Vosges
Rando en raquette au le gazon du Faing.
Ontdek Gebergte de Vogezen Terug
Museum

Le musée d'Histoire de la Citadelle

BELFORT
Le musée d'Histoire de la Citadelle
Rue Xavier Bauer
90000 BELFORT

Het historisch museum heeft drie verschillende afdelingen.
De archeologische afdeling in de kelder beschrijft het leven van de mensen in dit gebied nog voor de stad werd gesticht, van de eerste prehistorische kolonisten tot die van de Middeleeuwen, via de Gallo-Romeinse wereld die zoveel sporen heeft nagelaten. Tussen de Vogezen en de Jura is het Territoire de Belfort, een plaats van handel, commercie en oorlog, een dichte en rijke archeologische zone die nog weinig bekend is.
De ruimte Bartholdi-Lefèvre op de begane grond toont twee beeldhouwers die van groot belang zijn voor de collecties van Belfort. De zalen zijn gewijd aan Frédéric-Auguste Bartholdi (1834-1904), beeldhouwer van de Leeuw van Belfort, en Camille Lefèvre (1853-1933), een belangrijke schenker. Zes zalen zijn gewijd aan hun collecties beeldhouwwerken, schilderijen, gravures en oude foto's.
De historische afdeling op de eerste verdieping toont het burgerlijke en militaire verleden van Belfort vanaf de interventie van Vauban, en in het bijzonder de verschillende memorabilia die verband houden met de verdediging van de stad tijdens het beleg van 1870, waaronder de persoonlijke bezittingen van kolonel Aristide Denfert-Rochereau, die de stad op glorieuze wijze verdedigde.


  Tarieven
  • Basistarief - Voltarief volwassenen : 8€ - 11€
  • Kindertarief
  • Kindertarief

  Om ons heen:
  Matomo
  Le musée d'Histoire de la Citadelle
  Rue Xavier Bauer
  90000 BELFORT