Paysage d'hiver au Lac Blanc dans le Massif des Vosges
Rando en raquette au le gazon du Faing.
Ontdek Gebergte de Vogezen Terug
Hiking

De etappes van de TMV te voet

De TMV is de eerste nationale route die het Europese label heeft gekregen: Leading Quality Trails - Best of Europe! Het is de eerste in Frankrijk en met bijna 430 km ook een van de langste van het continent.

De TMV, die door de Club Vosgien over de hele lengte met de rode rechthoek is afgebakend, dateert van 1897 en loopt van noord naar zuid door het Massief van de Vogezen.

Aan het noordelijke uiteinde in Wissembourg loopt de GR® 53 door het regionale natuurpark Vosges du Nord en kan worden aangesloten op een langeafstandswandelpad vanuit het Odenwald in Duitsland.

Verder naar het zuiden bereikt hij de Midden Vogezen waar hij ter hoogte van de Donon samenvloeit met de GR®5, het Franse gedeelte van de Europese E2, die de Noordzee met de Middellandse Zee verbindt via de massieven van de Vogezen, de Jura en de Alpen.

In het zuidelijke deel doorkruist hij het natuurpark van de Ballons des Vosges om Belfort te bereiken. De 19 voorgestelde fasen kunnen in hun geheel of in delen worden bestreken.

Wil je het avontuur proberen?

outdooractive platform - API Template

Vond je deze inhoud goed? Geef uw mening.

Bedankt voor het stemmen!

Matomo