Paysage d'hiver au Lac Blanc dans le Massif des Vosges
Rando en raquette au le gazon du Faing.
Ontdek Gebergte de Vogezen Terug
Plonger dans le grand bain
Met je gezin

Duiken in het grote bad

Hup, het water in!

Waterplassen, rivieren en bergmeren vullen zich in het zomerseizoen met zwemmers en andere watersportfans. Er zijn er die het liefst zonnebaden, anderen zijn liever actief in of op het water. De recreatiecentra in de bergen van de Vogezen beiden allerlei soorten (watersport)activiteiten voor alle leeftijden.

Se jeter à l'eau

Point info : Rond het meer van Gérardmer is een zandstrand aangelegd voor zonaanbidders.

Envie de glisse

Schuitjevaren

Zin in ontspanning? Maak een tocht op het meer van Gérardmer. Geniet op de waterfiets of in een roeiboot van het gekabbel van het water. Pure ontspanning! Zin in actie? Ga windsurfen op het meer. Je zoeft over het water met de wind in de rug, puur plezier, wat een gevoel van vrijheid!

Point info : “Vosges dans l’vent “verhuurt fluisterbootjes en waterfietsen aan het meer.

Massif des Vosges - Plonger dans le grand bain - Tous à la piscine

Allemaal het zwembad in

We zwemmen, springen, duiken in een gezellige sfeer. De allerkleinsten vermaken zich in hun pierenbad en de grotere kinderen krijgen maar geen genoeg van de glijbaan. Als bekroning van deze middag smullen we van een lekker ijsje.

Kampeerpret

Barbecuetje, dutje, potje strandvolley, uurtje zonnen… welkom op de camping! Gezinnen houden van de campings in de Vogezen vanwege het ruime en voordelige accommodatieaanbod. Veel campings hebben een eigen zwembad of anders is er wel zwemwater vlakbij.

Les joies du camping

Point info : Op Camping du Mettey in Vagney zwem je in een natuurlijk zwembad met zuiver water, zonder chloor of andere chemische producten.

Initiation à la pêche

Dobberen

Geen zin meer om in het water te liggen? Werp een dobbertje uit in een rivier, waterplas of meer in de Vogezen. Je kunt er vissen op forel, baars, snoek, voorn of karper. Sommige vakantiecentra hebben speciale visarrangementen voor de kinderen.

Point info : Op de website ODCVL vind je meer info over leerzame vakanties in de Vogezen.

Loeisnel de Ballon afdalen

De Ballon d’Alsace is een eindeloos speelterrein, ideaal voor een waanzinnig avontuur op de bergbeken. Verleg je grenzen in een partijtje canyoning: met z’n allen roetsjen van natuurlijke glijbanen, jumps in waterbekkens en in volle vaart naar beneden over de wilde wateren.

Canyoning is toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar.

Vond je deze inhoud goed? Geef uw mening.

Bedankt voor het stemmen!

Matomo