Paysage d'hiver au Lac Blanc dans le Massif des Vosges
Rando en raquette au le gazon du Faing.
Ontdek Gebergte de Vogezen Terug
Traversée du massif des Vosges à pied
Op avontuur

Dwars door de Vogezen, de TMV te voet

5/5
Leestijd : 3min

In de Vogezen ontdek je alleen, met je gezin of met vrienden een wonderschone natuur en verleg je je grenzen op meer dan 20.000 kilometer onderhouden en gemarkeerde paden.

Bereid deze tocht goed voor, neem je eigen behoeftes in acht en houd rekening met de conditie van je wandelgenoten, zodat iedereen evenveel geniet van het avontuur.

Randonnée pédestre dans les Hautes-Vosges

Een absolute aanrader

De Traversée du Massif des Vosges (TMV), een officieel erkende langeafstandsroute (GR), is in het leven geroepen door de Club Vosgien. Deze tocht van 430 kilometer verbindt het noorden van de Vogezen met het zuiden. In totaal neemt dit avontuur, ‘het wandelpad met de rode rechthoek’, 19 dagen in beslag.

 

Point info : De markering van de Club Vosgien bestaat uit gekleurde geometrische vormen om de wandelaar op zijn route te houden, vandaar de ‘rode rechthoek’.

 

Une randonnée reconnue

Gedetailleerde wandelinfo

De trajecten en etappes van de Traversée du Massif des Vosges (TMV) staan allemaal op www.massif-des-vosges.fr.

De trajecten zijn gedetailleerd met moeilijkheidsgraad, tijdsduur, afstand en tips voor onderweg.

Veelzijdige landschappen

Wandelen is fijn vanwege het sportieve aspect, maar ook om het molentje even stil te zetten en samen gezellige momenten te beleven. Wandelen heeft ook als voordeel dat je allerlei vergezichten ontdekt en één bent met de natuur. In de TMV krijg je een totaalbeeld van de Vogezen. Via meren, bossen, waterplassen, rotsen, bergweiden richt je je blik op een ongekende wereld waarin de natuur overheerst.

Les étapes détaillées

Découvrez les différentes étapes de la Traversée du Massif des Vosges et organiser votre randonnée !

Point info : De trajecten zijn gedetailleerd met moeilijkheidsgraad, tijdsduur, afstand en tips voor onderweg.

Werk van vrijwilligers

Al meer dan 150 jaar onderhouden en markeren de vrijwilligers van de Club Vosgien 20.000 kilometer wandelpaden in de bergen van de Vogezen. De club geeft jaarlijks wandelkaarten en -gidsen uit die verkocht worden op talloze plaatsen. De Franse Wandelfederatie FFRP doet gelijksoortig werk maar dan voor paden van de Grandes Randonnées (GR).

Point info : De vrijwilligers van de Club Vosgien beheren ook chalets, trekkershutten en overkapte rustplaatsen voor de wandelaars.

Varianten voor alle wensen

De 19 dagen van de TMV vergen een zekere lichamelijke conditie en een grote beschikbaarheid. Er bestaan ook kortere tochten van 3 tot 5 dagen om iedereen te laten profiteren van de natuur in de bergen. Deze circuits gaan deels over bekende paden zoals de E2, door natuurgebieden en langs bezienswaardigheden.

Point info : Om foto's van deze gedenkwaardige reis te delen, gebruik je de #massifdesvosges op Instagram.

thannerhubel-auberge

De doorsteek van het massief van de Vogezen, een route bij uitstek

Leestijd : 2:19
Vond je deze inhoud goed? Geef uw mening.

Bedankt voor het stemmen!

Matomo