Paysage d'hiver au Lac Blanc dans le Massif des Vosges
Rando en raquette au le gazon du Faing.
Ontdek Gebergte de Vogezen Terug
Une cascade de souvenirs enneigés
Winter

Een massa sneeuwherinneringen

Leestijd : 3min

Het verslag van Jules, 7 jaar en (bijna) Olympisch kampioen alpineskiën.

Voor het eerst gaat het hele gezin op wintersportvakantie. De ouders van Jules hebben gekozen voor de Vogezen vanwege de kleinschalige, gezinsvriendelijke skioorden en de ruime keuze aan activiteiten voor kinderen. Jules ontdekt stap voor stap het witte paradijs waar hij zijn talenten als (beginnend) skiër de vrije loop laat.

Skier, se poser, se reposer
Point info :

De 10 vakantieoorden in het gebergte de Vogezen zetten hun beste beentje voor om zowel ‘s zomers als ‘s winter gezinnen te ontvangen

Première neige

Eerste sneeuw 

"“Oma, zoals beloofd schrijf ik je om je te vertellen over onze skivakantie met papa, mama en Augustine. Ik wil eerst over Fred praten, mijn favoriete skileraar. Hij leert ons nu nog skiën op kleuterpistes, maar ik denk dat ik binnenkort een ochtend bij de groten mag.”"

 

Point info : Piou-Piou is de kinderclub van de Franse Skischool ESF. Kleuters leren in de sneeuwtuinen al een beetje skiën op minihellinkjes.

Effet boule de neige sur mon snowboard

Schneeballeffekt auf meinem Snowboard

"Morgen snowboarden! Ik ben een beetje bang om te vallen waar de anderen bij zijn, maar Fred zegt dat je van vallen juist leert. We zullen zien. Ik wil ook even zeggen dat Augustine hartstikke klierig was vandaag. Mama had haar een ochtend ingeschreven bij de Piou-Piouclub en nu kletst ze ons de oren van het hoofd over Blanchot en Titourson”.

 

Point info : De Franse Skischool ESF is in meerdere skigebieden van de Vogezen actief.

Spa-Chênes Blancs Grand Hôtel Gérarmer

Een woordje van de moeder van Jules

"Mam, wat is het toch leuk in de bergen! We zijn de hele tijd buiten en de kinderen hebben dolle pret. Vanmiddag gaan we met z'n tweetjes naar de spa als Jules en Augustine skiles hebben. Ik sta te popelen om je onze foto's te laten zien!"

Sneeuwster

“Oma, het is me gelukt, ik heb mijn eerste sneeuwster! Papa heeft het gefilmd, zodat je mij kunt zien slalommen en slippen zoals de skiërs op tv. Als beloning gaan we vanmiddag een iglo bouwen en yoonen in de sneeuw. Dat is een soort halve ski en halve slee. Ik ben hartstikke blij en wil nog lang niet naar huis!”

Activités neige dans le massif des Vosges
Point info :

Ontdek de ludieke activiteiten in de Vogezen, voor het hele gezin onder begeleiding, om volop te profiteren van de sneeuw.

Snowboard freestyle

Vandaag? Freestyle! 

“Het is onze laatste dag en om deze fijne week af te ronden, gaan papa en ik naar een fantastische freestylewedstrijd kijken. De snowboarders maken met hun snowboards de gekste figuren in de lucht. Ik ben zo blij dat ik erheen mag, en op een dag kan ik dat misschien ook!”

 

Point info : Tijdens het hele winterseizoen vinden er sportieve evenementen plaats in de Vogezen. Kijk regelmatig op de evenementenkalender om op de hoogte te blijven.

Vond je deze inhoud goed? Geef uw mening.

Bedankt voor het stemmen!

Matomo