Paysage d'hiver au Lac Blanc dans le Massif des Vosges
Rando en raquette au le gazon du Faing.
Ontdek Gebergte de Vogezen Terug
Cabanes dans les arbres
Bergen schoonheid

Een originele vakantie, midden in de natuur

4/5
Leestijd : 3min

Wijk eens af van je gewoontes en beleef iets uitzonderlijks!

We vertrekken voor een overnachting in een originele accommodatie in de natuur van de Vogezen. Overal in de bergen vind je juweeltjes voor onvergetelijke momenten, ware uitnodigingen voor avontuur voor onze kinderziel of een romantische nacht voor natuurliefhebbers…

Tente Canadienne à Aubure

Slapen in een bel onder de sterrenhemel

Je slaapt veilig in je bel midden in de natuur, wat een gelukzalig gevoel! Niets beters te bedenken voor een nacht sterrenkijken als zo’n doorzichtige bol in de natuur van de Vogezen. Je hebt de indruk dat je buiten slaapt, maar dan wel met het comfort van een hotelkamer. Een hemelse show vol sterren in de Vogezen, geef je ogen maar de kost!

Op 3 plekken in de Vogezen kun je slapen in een bel onder de sterren.

Reizen in nomadenland

We hebben lucht en ruimte nodig, dus gaan we de traditionele woning van het Mongoolse volk ontdekken, de joert. We staan versteld van de ruimte en het comfort. De kinderen zien zichzelf al spelen in deze knusse tent uit een andere wereld!

Info-Punkt : De joert L’autre Monde in Le Hohwald ontvangt je voor een anders dan andere overnachting!

Hutten voor grote kinderen

Ooit van gedroomd een hutje te bezitten, zoals in onze kinderdromen? Paddenstoelen, houten woonwagens, cottages, boomhutten, in de bergen van de Vogezen kun je voor een nachtje of langer op allerlei originele manieren aan je ontspanning komen.
 

Cabanes pour grands enfants

Campings zoals we ze niet vaak tegenkomen

De kinderen zijn in de zevende hemel! Voor onze vakantie in de Vogezen kiezen we voor een eenvoudige accommodatie: de camping. Ecolodges, houten chalets, woonwagens, er zijn oneindig veel originele mogelijkheden voor een plezierige vakantie in een natuurlijke omgeving.

Info-Punkt : In camping Verte Vallée in Xonrupt-Longemer kamperen we milieubewust op een ecologische plek.

Slapen in een bloem

Aan de rand van het bos bij de Rimlishof ontwaren we een ufo: de Campalune, een soort enorme waterlelie die op 5 meter hoog tussen de bomen hangt. Zo verleidelijk… daar moeten we beslist een nachtje in slapen! Wat een verrassing om wakker te worden met een royaal uitzicht op de bergen van de Vogezen!

 

Route des Chalots

Eén route, veel verhalen

In de Vogezen beleef je de natuur. Je luistert en kijkt. We nemen de tijd om de Route des Chalots te ontdekken en krijgen een goed overzicht van het historisch erfgoed van de streek. Tussen boomgaarden en watervallen ontmoeten we makers van streekproducten en ambachtslieden en vinden we een bijzonder onderkomen.

Info-Punkt : De chalot – een bijgebouwtje van een boerderij waar graan, vlees, belangrijke papieren en zondagse kleren van de boeren werden bewaard voor het geval de boerderij afbrandde – stamt uit de 17e eeuw. In de Chellos de Marie in Le Val d’Ajol word je hartelijk ontvangen voor een romantische nacht tussen het erfgoed van de Vogezen.

Vond je deze inhoud goed? Geef uw mening.

Bedankt voor het stemmen!

Matomo