Paysage d'hiver au Lac Blanc dans le Massif des Vosges
Rando en raquette au le gazon du Faing.
Ontdek Gebergte de Vogezen Terug
Massif des Vosges - Vert hiver
Winter

Groene winter

Leestijd : 3min

Wat is er te doen in de bergen van de Vogezen als er geen sneeuw ligt?

Je speurt bossen en bergen af die maar groen blijven en je ski-outfit ligt schoon en klaar voor gebruik te wachten in de kast... Wintersporten vallen in het water, maar je vakantieplannen in de bergen van de Vogezen, die gaan gewoon door. De bestemming heeft heel wat aangename verrassingen in petto, daar kun je blind op vertrouwen. Haal wat je kunt uit een groene winter!

Fans van cocooning: een Noordse spa

Wat dacht je van een belevenis in het Hoge Noorden? Zonder sneeuw?! Daar sta je van te kijken, hè? Maar de Noordse contreien hebben meer in hun mars dans alleen maar sneeuw. Als het koud is en je humeur staat op nul, dan wil je maar één ding: wellness op z'n Scandinavisch. Een goed adresje is de Noordse spa van Domaine du Hirtz. De plek lijkt op een cluster gehuchtjes in het bos. Alle chalets en buitenruimtes staan in het teken van wellness, geïnspireerd op de natuur en de kracht van de elementen. Sauna, belevenisdouche, bubbelbad, balneobad... alleen al bij het lezen van deze woorden word je zen.

Massif des Vosges - Vert hiver - Domaine du Hirtz
Massif des Vosges - Vert hiver - Piscine du domaine du Hirtz
Massif des Vosges - Vert hiver - Spa nordique du domaine du Hirtz
Massif des Vosges - Vert hiver - Cani Kart

Voor adrenalineverslaafden: de cani-kart 

Besneeuwde paden, rijp op de bomen, honden die door de sneeuw stuiven en jij, comfortabel geïnstalleerd op de slee, je laat je meeslepen. Krijg je al zin om de laarzen van de poolreiziger Nicolas Vanier aan te trekken? En als je nou eens geen sneeuw nodig had om gehoor te geven aan de roep van de wildernis? Neem de cani-kart, dat is veel ruiger dan de hondenslee! Probeer het eens uit. Je maakt eerst kennis met de honden en daarna scheur je op volle snelheid door het bos. Je ontdekt compleet nieuwe sensaties en ziet de landschappen van de Vogezen eens op een andere manier.

 

Recreatie voor het gezin: de avonturen van Rose en Louis

Je hebt de kinderen in een vingerknip buiten als het om sneeuwballengevechten gaat of om een wedstrijd sneeuwpoppen maken. Maar zie ze zonder sneeuw maar eens de deur uit te krijgen. Bij het horen van "jongens, jassen aan, we gaan de bergen in!" kun je rekenen op een antwoord in de trant van "nee, veeeeeels te koud". Omdat ze denken dat je alleen maar gaat wandelen. Ze weten dan nog niet dat je hen een van de vele Avonturen van Rose en Louis gaat laten beleven in de bergen van de Vogezen. Met een kaart en een spelboekje (zelf uitprinten of ophalen bij de VVV) trek je eropuit voor een superleuke speurtocht. Rose en Louis helpen met het oplossen van een raadsel en het opsporen van verloren spullen die in de omgeving verstopt zijn, en dat allemaal in de gezonde buitenlucht. Natuurlijk sluit je dit avontuur af met een ereprijs in de vorm van een smakelijk vieruurtje!

 

Hautes Vosges - Terre de textile

Voor de nieuwsgierigen onder ons: de Textielroute 

Volg een van de vier routes die je het vakmanschap van weleer tonen. Op de Textielroute volg je pedagogische paden om te ontdekken hoe deze industrie het landschap van de Vogezen getekend heeft. Stap een fabriek binnen om de fabrieksgeheimen van het maken van stoffen te ontdekken. Stop ook bij het Textielmuseum van Ventron over de geschiedenis van het spinnen en weven (met workshops voor kinderen). Je eindigt je tocht met wat shopping in een van de vele boetieks in de streek.

Massif des Vosges - Vert hiver - Tubing

Sensationeel roetsjen: tubing

Tubing heeft niets te maken met duiken of loodgieterij. Het is gewoon een andere manier van sleeën. In plaats van een traditionele bob of slee, daal je af in een band. Dit kan op sneeuw, maar ook zonder sneeuw. Voor een goede sneeuwloze tubingervaring heb je nodig:

●        een aangepaste piste, zoals die van de Champ du Feu of de Planche des Belles Filles,

●        een flinke band (ter plekke beschikbaar),

●        een helm, wordt ook uitgeleend in het skigebied,

●        extra lagen kleding om schokken op te vangen (een val kan iedereen overkomen).

Tubing is voor alle leeftijden, iedereen kan zo'n dolle afdaling uitproberen. En er is natuurlijk geen betere plek te bedenken om dat te doen dan in de bergen van de Vogezen. Het gebrek aan sneeuw zal onze winterpret niet bederven!

Vond je deze inhoud goed? Geef uw mening.

Bedankt voor het stemmen!

Matomo