Paysage d'hiver au Lac Blanc dans le Massif des Vosges
Rando en raquette au le gazon du Faing.
Ontdek Gebergte de Vogezen Terug
A fond le ski de fond sur la route des crêtes
Winter

Langlaufen op de Bergkamroute

Leestijd : 3min

Haal een shot verse energie uit de zuivere berglucht! Langlaufen is een sport voor alle niveaus, ieder in z'n eigen tempo

's Winters in vorm blijven

Ga langlaufen!

Langlaufen is een Scandinavische sport die je in de bergen van de Vogezen naar believen kunt beoefenen. Het is een sport met veel gunstige effecten op je gezondheid. Je ‘wandelt’ op je latten in aangelegde sporen, de zogenaamde loipes. Ik ga het langlaufen uitproberen op de Markstein.

 
Ski nordique pour garder la forme

Goeie tip!

Zin in skiën en tegelijk met volle teugen genieten van de pistes in de sneeuwlandschappen van het gebergte?

Markstein, Lac Blanc, Trois-Fours, Ballon d’Alsace, La Bresse-Lispach, Gérardmer, Xonrupt-Longemer, Le Valtin…

Waarom zou je kiezen? Het langlaufarrangement Massif des Vosges geeft je het hele seizoen onbeperkte toegang tot al deze langlaufgebieden!

En als je slim bent…

Sta je te popelen en wil je er bij aankomst meteen op uit trekken?

We hebben overal aan gedacht! Je kunt je Massif des Vosges-langlaufpas vanaf eind oktober online kopen.

In een paar clicks, tussen twee happen door, en je hebt je langlaufpas op zak!

Langlaufpas kopen

Navette des neige

Langlaufen: klassiek of skaten?

Ski de fond classique

De verhuurder  in het skigebied waar ik mijn skioutfit ga huren raadt me klassiek aan om mee te beginnen.
Klassiek langlaufen ligt nog het dichtst bij wandelen en is dus gemakkelijk onder de knie te krijgen: je zet af met je stokken en schuift je latten om de beurt parallel naar voren, waarbij je altijd je gewicht op de voorste voet plaatst.

Skating dans le massif des Vosges

Skaten is een stukje technischer. Skaten is meer schaatsen op ski's: je gaat vooruit door je latten naar opzij te duwen. In een flink tempo vreet je kilometers alsof het niets is.

Uit de tien tochten voor alle niveaus kies ik voor de tocht langs de Bergkamroute, die in de winter autovrij is. Deze route gaat naar de Grand Ballon, de hoogste top van de Vogezen.
De skispullen zijn licht en gemakkelijk te voet te transporteren. De skischoenen zijn comfortabel, ik zou ze uren kunnen dragen. De latten volgen automatisch de witte geulen, waardoor ik mijn ogen de kost kan geven in een adembenemende omgeving. Moet ik alleen niet vergeten te ademen!

Ski de fond dans les Vosges

Het is mooi weer, geen wolkje aan de lucht, de sneeuw glinstert. Ik ski in een vorstelijke omgeving. Ik voel me even helemaal verlost van de dagelijkse routine, het is hier een en al rust. Aan de horizon zie ik de afgeronde bergtoppen van de Vogezen, beneden de dalen en een paar vredige boerderijen in een eindeloze ruimte.

 

Eerst inspanning, dan ontspanning

Massif des Vosges -Repas-marcaire - Menu

Na een paar kilometer zie ik de ferme-auberge waar ik gereserveerd heb. Nog even doorzetten voor het laatste stuk. Van al die zuivere berglucht krijg je me toch een trek!

Bulle restaurant Wolf

Na een smakelijk 'repas marcaire' (melkersmaal) bind ik de latten weer onder om mijn toetje te eten in de bel die voor hotel-restaurant Wolf staat, een tip van kennissen.

Het is tijd om terug te gaan... in de return shuttle voel ik me goed na deze geweldige ademhaling. Mijn lichaam heeft goed gewerkt en mijn geest denkt al aan de volgende escapade... Waarom niet op het Lac-Blanc (Kaysersberg vallei) of op de Trois Fours (Munster vallei) ?

Ontdek onze tips voor optimaal langlaufplezie:

Langlaufen online

Vertrek zonder rompslomp, koop je langlaufpas online op www.nordic.alsace om het hele seizoen terecht te kunnen op alle langlaufgebieden van de Vogezen. De langlaufpas Massif des Vosges geeft onbeperkte toegang tot de volgende langlaufgebieden: Le Markstein, Lac Blanc, Trois-Fours, Le Ballon d’Alsace, La Bresse-Lispach, Gérardmer, Xonrupt-Longemer, Le Valtin.
Meer info op www.nordic.alsace

Handig: pak de sneeuwbus Navette des Neiges!

Langlaufpas Découverte:
Met deze pas heb je ook toegang tot de langlaufgebieden van onze partners.
Meer info op www.massif-des-vosges.com/skipass.htm

Sporten die onder het kopje 'nordic' of noords vallen:

-Langlaufen (zowel klassiek als skaten)
-Toerskiën
-Biatlon
-Schansspringen
-Noordse combinatie

Vond je deze inhoud goed? Geef uw mening.

Bedankt voor het stemmen!

Matomo