Paysage d'hiver au Lac Blanc dans le Massif des Vosges
Rando en raquette au le gazon du Faing.
Ontdek Gebergte de Vogezen Terug
Skier, se poser, se reposer
Met je gezin Winter

Met z’n allen van de sneeuw genieten in de Vogezen

Leestijd : 2min

Ontdek de besneeuwde toppen van de sparren van de Vogezen eens op een andere manier dan op de ski’s dankzij een royaal aanbod aan gezinsactiviteiten.
Vanochtend hebben we ons warm aangekleed. Zodra we de deur uit stappen, horen we het knarsen van de sneeuw onder onze schoenen. Geen twijfel mogelijk, vandaag wordt een superdag!

Speelochtend

Een groot sneeuwballengevecht!
Zullen we een iglo bouwen?
Of keihard van de sleepiste naar beneden sjezen?
O jee, dat gaat hard, wat een lol! Deze dag begint fijn met een ruime keuze uit activiteiten die we op eigen houtje doen of onder toezicht van medewerkers van de sneeuwparken.

Massif des Vosges - Neige en famille

We komen erachter dat bijna alle skioorden een lange sleepiste hebben, geschikt voor alle leeftijden. Op een traditionele houten slee of in een bobslee roetsj je van de pistes, je valt en staat weer op, je klimt weer naar boven en hop! Je gaat nog een keer!

Bussang heeft de langste sleepiste van de Vogezen: 1,5 kilometer op een voor verkeer gesloten weg.

Wil je pure sensatie? Test dan de Schlittmountain. Deze ultramoderne baan in La Bresse-Hohneck is het hele jaar open. Op de ‘schlitt’ – de moderne avatar van de vroegere houtslee – maak je een suizende afdaling van 700 meter vol bochten, golven, sprongen en spiralen.

 

Iedereen weet het, van sneeuw krijg je trek!

Om bij te tanken stoppen we bij een ferme-auberge. Er zijn veel van deze boerderijen in de Vogezen waar je kunt behalve slapen ook kunt ontbijten, lunchen en dineren, midden in de natuur. Het is voor ons een gelegenheid om kennis te maken met de gastvrijheid van de bergbewoners en te smullen van het beroemde melkersmaal! In de gulle Vogezen vind je voor elk budget een smakelijke maaltijd.

Massif des Vosges une restauration de tradition
Eenmaal bijgetankt,

op ontdekkingsreis in de natuur of cocooning? En waarom niet allebei?

Massif des Vosges - Randonnée en raquettes

We kiezen voor een sneeuwschoenwandeling in gezelschap van een bergbegeleider. Hij past de tocht aan op de jongste van het gezin. We maken een prettig tochtje langs meren, we zien dieren, we genieten van de bergen. We lopen in ons eigen tempo en komen op plekken waar we anders nooit waren gekomen. Op eigen houtje op gemarkeerde pistes of met een professional, het plezier van de eerste stappen in een onaangeraakt sneeuwveld in een fantastische omgeving blijft dat gelukzalige gevoel van vrijheid geven.

Daarna is het tijd voor ontspanning. We beginnen onze smulpauze met een warme drank en een stuk brimbelletaart, de beroemde wilde bosbes uit de Vogezen.

Met gloeiende wangen van het spelen in de sneeuw is niets zo lekker als opwarmen en ontspannen in een zwembad, een sauna, een hammam of een jacuzzi! Komt dat even goed uit, in onze accommodatie hebben ze een ontspanningsruimte en ook een beautysalon.

Dus terwijl de kinderen in het zwembad spelen, kiezen wij voor een massage en ontspanning in de sauna.

Plus d'infos

Sneeuw tot ver in de nacht

De allerkleinsten willen het sneeuwavontuur doorvoeren tot in hun dromen… en het is ze gelukt ons te overtuigen! originele onderkomens het niet in de Vogezen: joert, wigwam, hut, iglo… we weten niet wat we zullen kiezen. Uiteindelijk is het een boomhut geworden vlak onder de sterrenhemel… maar na zo’n goed gevulde dag staat het zandmannetje al te trappelen op de drempel!

Was het maar vast morgen…

Cabane Bol d'air à La Bresse
Vond je deze inhoud goed? Geef uw mening.

Bedankt voor het stemmen!

Matomo