Paysage d'hiver au Lac Blanc dans le Massif des Vosges
Rando en raquette au le gazon du Faing.
Ontdek Gebergte de Vogezen Terug
Op avontuur

Zo dicht mogelijk bij de wolken

5/5
Leestijd : 3min

Zin om je even te resetten, het stadslawaai en de stadsdrukte achter je te laten?

Pak je koffer en ga naar de Vogezen voor een heerlijk ontspannende vakantie in een middelgebergte op een steenworp afstand van huis!

Op de toppen van de Vogezen maak je de mooiste tochten in een beschermde, ongerepte natuur. De rust is verkwikkend en je bent er absoluut helemaal uit.

Knapzak mee en wegwezen

Na wat voorbereidingen trekken we naar de hoogste toppen van de Vogezen. Onze tocht begint op de Hohneck, dan gaan we naar de Grand Ballon en eindigen bij de Ballon d’Alsace. Bij aankomst is het uitzicht zo fraai dat we besluiten om de nacht door te brengen in de buurt van de top. Zo kunnen we de volgende ochtend van de opkomende zon genieten.

Randonnée en famille sur la route des crêtes
Point info :

Er zijn ook kortere tochten om bepaalde toppen van de Vogezen te ontdekken. Bereid je tocht over de toppen van de bergen van de Vogezen voor en kies je route op massif-des-vosges.fr.

Hohneck Route des crêtes

Blauwe lijn van de Vogezen

Kleuren gaan in elkaar over en geven ons de indruk dat we alleen een blauwe lijn zien aan de horizon. We aanschouwen dit verbazingwekkende natuurlijke verschijnsel vanaf een berghelling.

 

Point info : De blauwachtige kleur die we van ver waarnemen, zou komen van de neveluitstoot van de bomen. Dromers staan vrij om een minder rationele uitleg te vinden!

Uitwaaien op de Hohneck, het dak van de Vogezen

Rood, roze, oranje… De zon gaat in de verte onder in harmonieuze kleurnuances. We bekijken dit schouwspel van de natuur al zittend in het gras op de top van de 1.363 meter hoge Hohneck.

Le Hohneck couché de soleil

Point info : Krijg je trek van het turen? Op de top van de Hohneck staat een restaurant, en anders trek je gewoon ergens je knapzak open!

Un peu plus près des nuages

Een stapje dichter bij de sterren 

Op de Grand Ballon, met zijn 1.424 meter de hoogste top van de Vogezen, bereiken we andere sferen. Geen filters nodig om je foto's van meren, zandgroeves, dennenbossen en bergweiden die je tijdens de klim tegenkomt te verfraaien. Het is bijna perfectie: de uitgestrekte landschappen nemen ons mee naar een wereld van absolute rust. Dit 'hemelse terras' van de bergen van de Vogezen is een must voor degenen die er echt even uit willen.

 

Point info : Op de top van de Grand Ballon staat een radar en het monument van de Blauwe Duivels, ter nagedachtenis van de Chasseurs Alpins (Franse infanterie).

A la recherche de la Voie lactée

Op zoek naar de Melkweg

Tijdens een heldere nacht is het dak van de Vogezen een en al Melkweg. Vanaf de bergtoppen zie je dan heel goed een fonkelende sliert sterren tegen de donkere hemel.

Alles even vergeten op de Ballon d'Alsace

Het ontdekkingspad van de Ballon d'Alsace is voor iederen toegankelijk. Langs de route staan 10 panelen met interessante informatie over het klimaat, de geologie, de begroeiing, het verleden en de waterhuishouding. We duiken in een adembenemend en verstrekkend uitzicht van 360°.

Sentier découverte du Ballon d'Alsace
Point info :

De tocht met uitzichtpunten vanaf de Ballon d'Alsace is een wandeling met de meest uitzonderlijke vergezichten op de Vogezen, de Jura en de Zwitserse Alpen.

Vond je deze inhoud goed? Geef uw mening.

Bedankt voor het stemmen!

Matomo