Paysage d'hiver au Lac Blanc dans le Massif des Vosges
Rando en raquette au le gazon du Faing.
Ontdek Gebergte de Vogezen Terug
Oser prendre de la hauteur
Op avontuur

Zoek het hogerop

5/5
Leestijd : 3min

Om een totaalbeeld te krijgen van de diverse landschappen van de Vogezen kun je het maar beter hogerop zoeken: parapente, luchtballon, met het vliegtuig of vanaf de hoogste toppen, laat je meevoeren in dat gevoel van vrijheid, een uitvlucht op ware grootte.

Vliegen boven bergen en burchten

We stijgen op en vliegen boven de landschappen om ze vanuit een andere invalshoek te zien en de uitgestrektheid in ons op te nemen. De Ballons des Vosges, de bergkammen, de Hohneck, de Kastelberg, de Rainkopf, de 5 Burchten… Tijdens onze vlucht onthullen de bergen van de Vogezen hun schoonheid. We staan paf!

De vergezichten veranderen constant van kleur: wat blauw, veel groen en een paar stipjes wit gaan aan onze ogen voorbij tijdens onze vlucht. Als we landen, stappen we weer terug in de natuur op ware grootte.

Grand Ballon
Point info :

Alsafly organiseert vluchten in een tweepersoonsvliegtuig om de landschappen en bijzondere plaatsen te ontdekken.

Hohneck Route des crêtes

Verder kijken

Op de top van de Hohneck geeft een panoramawijzer namen aan het uitzicht op de Rijnvlakte, het Zwarte Woud en bij helder weer zelfs de Alpen.

 

 

Als fotograaf de Bergkamroute op 

We gaan lopend de Bergkamroute ontdekken om geen enkele van de prachtige vergezichten te missen. De Bergkamroute is 88 kilometer lang en doorkruist diverse passen en toppen van de Vogezen: Markstein, Grand Ballon, Schlucht, Vieil Armand. We laten onze camera’s niet los en schieten plaatjes van alle landschappen.

 

Point info : Pak de toeristische  a bus over de bergkammen en laat je leiden. Alle haltes zijn verbonden met de GR5.

Comme un air de Canada

Een vleugje Canada

We halen een frisse neus in de Merenvallei, midden in de Hoge Vogezen. De natuur neemt ons mee naar een wereld tussen meren en bergen, rechtstreeks uit de ijstijd. Tijdens onze tocht in de bergen stoppen we af en toe om tussen de dennen door de fraaie uitgestrektheid van het landschap te bewonderen.

Point info : De Merenvallei bestaat uit de 3 meren van Gérardmer, Longemer en Retournemer.

Vliegen op de tokkelbaan

Onze harten kloppen razendsnel, onze haren wapperen in de wind en we voelen ons zo vrij als een vogel. Van bovenaf lijkt alles zo klein… de mensen, de meren, het bos. Terwijl de tokkelbaan ons op volle snelheid laat vliegen en we de toppen van de bomen bijna raken, vangen we een glimp op van de prachtige omgeving. Die frisse neus hebben we binnen!

Tyrolienne à La Bresse
Point info :

Zoek het hogerop bij het meer van Pierre-Percée, in La Bresse en op talloze andere plaatsen in de Vogezen in een van de vele buitenactiviteiten.

Plateau des Mille Étangs

Een luchtballonnetje oplaten

De hitte van de brander doet ons opstijgen, zo licht als een veertje. De luchtballon laat zich door de wind naar de horizon drijven. In de verte zien we de bossen en heidevelden van het Plateau des Mille Etangs.

Eigenlijk zouden we in dit tijdloze moment het liefst alles fotograferen, maar dat is nu eenmaal onmogelijk. De reis is zo rustgevend dat we alleen maar kunnen kijken en genieten.

 

Point info : Pour survoler le Plateau des Mille Etangs en montgolfière, rendez-vous sur le site les1000etangs.com.N’oubliez pas de partager votre évasion en utilisant #massifdesvosges sur instagram.

Philippsbourg les ruines du Falkenstein

Uitzonderlijk uitzicht op de Noordelijke Vogezen

Weer terug op vaste grond om burcht Falkenstein te aanschouwen. Vanaf de ruïnes op een rots van roze zandsteen glijdt onze blik over het Regionaal Natuurpark van de Noordelijke Vogezen, UNESCO-werelderfgoed. Dit schitterende uitzicht doet ons eens te meer beseffen dat de natuur een heiligdom is…

 

Point info : Vanaf de top van de Rots van Dabo heb je op een hoogte van 664 meter een uitzicht van 360° over de Noordelijke Vogezen.

Vond je deze inhoud goed? Geef uw mening.

Bedankt voor het stemmen!

Matomo