Paysage d'hiver au Lac Blanc dans le Massif des Vosges
Rando en raquette au le gazon du Faing.
Ontdek Gebergte de Vogezen Terug
Châteaux fort

De ruïne van het kasteel van Engelbourg

Thann
De ruïne van het kasteel van Engelbourg

68800 Thann

Het kasteel werd gebouwd vanaf 1224, met verschillende uitbreidingen tot in de 16e eeuw. Het was oorspronkelijk niet alleen de residentie van de graaf van Ferrette, maar ook de bewaking van de tolpoort die de doorgang door het dal van de Thur regelde. De naam betekent "de stad van de engel", als eerbetoon aan de heilige Michael, hoofd van de engelen en kampioen van het Goede, en het staat op de top van de Schlossberg, de "kasteelberg".

In 1673 zag Lodewijk XIV, die de Elzas had veroverd, een vervallen kasteel op de top van de heuvel, die hoe dan ook niet langer van strategisch belang was omdat de regio Frans was geworden en de grens langs de Rijn was opgeschoven. De koning laat mijnwerkers uit Giromagny komen om het kasteel met explosieven te slopen. Toen de kerker instortte, bleef een deel ervan op zijn kant liggen, waardoor de ruïnes hun huidige vorm kregen.

De overblijfselen van het kasteel staan bij de plaatselijke bevolking bekend als het "Heksenoog", omdat de donjon een oog oproept dat over de stad waakt, maar ook vanwege het tumultueuze verleden waarin de stad betrokken was bij heksenjachten.

Een familiewandeling door de oude stad met een prachtig uitzicht op de stad en de omliggende heuvels.

  • Animaux acceptés

Verdere informatie
  • Localisation : Centrum van de stad/dorp, In het bos, Panoramisch uitzicht
  • Gare la plus proche : Thann Centre - 1km
  • Accès poussette : En poussette 4x4
  • Durée du parcours : 2 u

Dienstregeling

Accès libre

Om ons heen:
Matomo
De ruïne van het kasteel van Engelbourg

68800 Thann