Paysage d'hiver au Lac Blanc dans le Massif des Vosges
Rando en raquette au le gazon du Faing.
Ontdek Gebergte de Vogezen Terug
Festival de musique
Van
op

Festival Musicalta

Rouffach
Festival Musicalta
place de la République
68250 Rouffach

27 jaar geleden namen we de gekke gok om een ambitieus muziekfestival op poten te zetten buiten de grote stadscentra.
stedelijke centra. Sinds 1996 hebben we tienduizenden festivalgangers mogen verwelkomen en ook duizenden studenten hebben de Musicalta Academy bezocht.
de Musicalta Academy. Overdracht is een van de essentiële assen van Musicalta en om ons te overtuigen behoren veel van onze studenten tot de belangrijkste performers van de hedendaagse muziekscene. We zijn dan ook bijzonder trots om dit 27e seizoen enkele van onze oud-studenten op het podium te zien, waaronder Guillaume Bellom - pianist, Alban Lebrun - lid van het Yako Kwartet, evenals Pierre-Emmanuel Faye - pianist en natuurlijk Florent Mayet - dirigent.

Kamermuziek staat dit jaar in de schijnwerpers.

Het strijkkwartet is ruim vertegenwoordigd. Het gerenommeerde Sine Nomine Quartet opent het seizoen met een programma dat, van Haydn tot Bartók, ons een "subtiel evenwicht tussen expressiviteit en diepte" (Classica 2019) belooft waarvan zij het geheim zijn sinds 1985, het jaar van hun eerste succes op het Evian concours. Het jonge en briljante Yako Quartet zal het stokje overnemen om ons gedurende het hele festival talrijke muzikale routes aan te bieden. Van de Lord of the Rings, met het orkest en het koor van de Festival Academy, tot het Amerikaanse slotprogramma, zullen ze een keuze maken rond het Concert van Chausson en het Pianokwartet van Mozart met Guillaume Bellom en Francis Duroy. Ook de piano staat dit seizoen in de schijnwerpers, niet alleen in kamermuziek maar ook in recital. Jonas Vitaud in juli en Jeung Beum Sohn in augustus zullen ons trakteren op twee even verschillende als unieke programma's.

Nadat verschillende pogingen werden geannuleerd vanwege de gezondheidscrisis, zal Aïman Mussakhajayeva zich vanuit Kazachstan bij ons voegen om eindelijk haar viool te laten klinken in een zeer virtuoos programma. Ook onze Koreaanse vrienden uit Seoul zullen ons een avond kamermuziek aanbieden, het programma en de namen van de artiesten worden op het laatste moment bekendgemaakt. We zijn ook verheugd Vincent le Texier te mogen verwelkomen die twee cycli liederen zal uitvoeren met getalenteerde instrumentalisten. Een concert dat Ancuza Aprodu, Maïté Louis, Felicia Terpitz, Vincent Hepp en Cristina Bellu samenbrengt rond Mahler en Wolf.

Na Lord of the Rings met het Yako Quartet op 28 juli voeren koor en orkest de volgende dag MisaTango van Palmeri uit. Dit unieke fresco wordt uitgevoerd met Pierre-Emmanuel Faye op piano en Andrzej Rytwinski op accordeon. Het seizoen wordt afgesloten met het koor en orkest van de Academie in een niet minder ambitieus programma onder leiding van dirigent Luping Dong, met onder meer het concerto van Mozart met de studentenfluitisten, Britten en het Stabat Mater van Rheinberger.

  • Français, Anglais

Verdere informatie
  • Gare la plus proche : Rouffach - 1,5km

Tarieven

    10>25 €


    Dienstregeling

    volgens het programma

    Matomo
    Festival Musicalta
    place de la République
    68250 Rouffach