Paysage d'hiver au Lac Blanc dans le Massif des Vosges
Rando en raquette au le gazon du Faing.
Ontdek Gebergte de Vogezen Terug
courses trail
Op verkenning

Doorbijten geblazen!

Run, Forrest, run die marathon!

Als een lopend vuurtje door de Vogezen, of course!

Een marathon in de bergen, zin in? Doen! Het wegennet van de Vogezen is zeer goed onderhouden, tot groot genoegen van fietsers, bikers en andere weggebruikers, zoals marathonlopers. Alleen al in de Vogezen zijn er meer dan 100.000 amateurs die deelnemen aan door hun plaatselijke clubs georganiseerde hardloopwedstrijden, zoals de Marathon du Grand Ballon. Het Franse hardloopteam traint hier zelfs! De Franse Atletiekfederatie heeft haar trainingskamp geïnstalleerd in de gemeente La Bresse. Een halve marathon of een officiële marathon van 42,195 kilometer, maakt niet uit, je loopt altijd in een uitzonderlijke natuur. Je hebt misschien geen tijd om op de omgeving te letten, maar je mag wel opscheppen over dat je de uitdaging in de bergen bent aangegaan! Klaar voor de start, af, kom deze kant op!

Triathlon 2017 à Gérardmer
De Vogezen, speelterrein voor bi- en triatleten

In zomer en winter de bergen door!

Het gebergte de Vogezen is een goede keuze voor een biatlon. Ga, naar het voorbeeld van de Olympisch kampioenen Florent, Fabien en Emilien Claude, de uitdaging aan op de Ténine, in Xonrupt of op de Ballon d'Alsace tijdens door plaatselijke clubs georganiseerde wedstrijden. De instructeurs van de Franse Skischool en de gespecialiseerde begeleiders in het middelgebergte leren je het hele jaar door de schiettechnieken en die van het skiën, op latten of rollers. Op een afstand van 10 of 50 meter, afhankelijk van je niveau, is mikken met een lasergeweer bijna kinderspel. De Vogezen hebben alles in huis om je uithoudingsvermogen te testen. Van skatestijl tot het beheersen van de concentratie die je nodig hebt om te schieten. In cursussen van meerde dagen maak je al snel grote sprongen om je bronzen, zilveren of gouden biatlonmedaille te winnen!

Gérardmer is dé plek voor triatleten in het Gebergte de Vogezen. In dit stadje werden de eerste drie IronMan France-wedstrijden gehouden, de internationale triatlon op lange afstand. De meren, dalen en bergen zijn het ideale speelterrein voor de deelnemers aan de XTerra en de Triathlon XXL.

Vond je deze inhoud goed? Geef uw mening.

Bedankt voor het stemmen!

Matomo