Paysage d'hiver au Lac Blanc dans le Massif des Vosges
Rando en raquette au le gazon du Faing.
Ontdek Gebergte de Vogezen Terug
Marche nordique

Nordic walking, skiën zonder ski's

Randonnée pédestre dans les Hautes-Vosges
Nordic walking in drie woorden: langlaufen zonder latten

Waarom juist in de bergen van de Vogezen?

Nordic walking is een sportieve, gezonde, zeer toegankelijke vorm van wandelen, alleen dan met een intensievere benadering. Tijdens het lopen ontwikkel je dankzij de natuurlijke beweging van de armen met behulp van de stokken (poles) meer snelheid. Je hele bovenlijf is in actie, en je benen blijven natuurlijk niet achter. Je gebruikt meer energie bij nordic walking dan bij gewoon wandelen. Je lichaam spant zich meer in, het tempo ligt hoger en, gek genoeg, je bent niet uitgeput aan het eind van de wandeling! Deze sport is qua techniek eenvoudig, een lange introductie is overbodig. Al bij de eerste stappen ervaar je een zeker plezier. Het reliëf van de Vogezen geeft tijdens je tocht de nodige afwisseling. Niet alleen in tempo, ook in landschappen. De Club Vosgien en de Franse Wandelfederatie bieden een ruime keuze uit gemarkeerde paden, al naar gelang je stemming en lichamelijke conditie (afstand, moeilijkheidsgraad, bezienswaardigheden onderweg).

Couple en randonnée : marche nordique
Waar komt nordic walking eigenlijk vandaan?

De geschiedenis van een gezamenlijke recreatiesport in de bergen van de Vogezen

Deze allesomvattende sport werd oorspronkelijk in de zomer beoefend door langlaufers om hun conditie op peil te houden. Het was dus eigenlijk niet verbazend dat de vrijgevige langlaufers uit de Vogezen - een gebergte met een vermaard skiaanbod - deze recreatieve sport graag aan de mens brachten bij wandelaars van alle leeftijden en niveaus. Degelijk schoeisel, poles (speciale nordic-walkingstokken) en de bergbegeleiders geven aanwijzingen vanaf de warming-up tot de stretching. Ze nemen je mee naar de mooiste onbekende plekjes in het bos. Uren cardio in de fitnesszaal is met nordic walking volkomen overbodig, want deze sport gebruikt 80% van je spierketens voor hetzelfde resultaat, terwijl je geniet van de zuivere berglucht en de bossen van de Vogezen.

Marche nordique
Er bestaan zelfs specifieke 'Vogezen'-poles!

Alle gekheid op een 'pole'!

Uit de expertise van de Vogezen in nordic walking is een weldoordachte comfortabele pole ontstaan, aangepast op de bewegingen van deze vorm van sportief wandelen en die de nodige steun geeft bij het afzetten. Met deze uitrusting ben je klaar voor de TMV (Traversée du Massif des Vosges) en volg je de rode rechthoeken op de GR5/GR53: het Rotsenpad, het pad om de heidenenmuur (Mur Païen) op de Mont Sainte-Odile, de Burchtenroute van de Elzas…

carte - découverte
Originele tochten voor nordic-walking!

Nordic walking in combinatie met het ontdekken van een uitzonderlijk erfgoed 

De Vogezen zijn rijk aan verborgen schatten, verscholen in ongerepte bossen. Een verrassend natuurlijk erfgoed beloont je moeite tijdens je tochten. Zo blijft de motivatie er wel in! Ontdek de musts van de tochten die voldoen aan je uitdagingen en je wensen.
En om vooral niets mis te lopen, ga op stap met een begeleider. Onze berggidsen weten je van alles te vertellen over onze natuur!

Vond je deze inhoud goed? Geef uw mening.

Bedankt voor het stemmen!

Matomo