Paysage d'hiver au Lac Blanc dans le Massif des Vosges
Rando en raquette au le gazon du Faing.
Ontdek Gebergte de Vogezen Terug
Pause gourmande en famille
Met je gezin

Smulpauze voor het hele gezin

5/5
Leestijd : 3min

Hongerrrr! Ja, na elke activiteit, wandeltocht of bezoek denk je aan één ding: eten! In de Vogezen wemelt het van de goede eetadresjes, tot groot genoegen van de vakantiegangers. Laten we de specialiteiten van deze streek eens onder de loep nemen.

Massif des Vosges -Repas-marcaire - Ferme auberge du Schnepfenried
Halte 1

Degelijke herderskost

Van wandelen krijg je trek, en om na een paar pittige kilometers op krachten te komen, stoppen we bij een ferme-auberge. Op het menu: een typische maaltijd uit de bergen met een smakelijke soep, goed vlees en 'roïgabrageldi', een grandioos aardappelgerecht.

Eind van de maaltijd. Maar waar gaan we nu heen voor ons dutje?

Onthouden voor later: tafel reserveren in een ferme-auberge en tijd nemen voor een verkwikkende wandeling na het eten.

What’s a farmhouse inn?
Munster
Halte 2

Munsterkaas, we zijn fan!

Munsterkaas vind je overal: tussen twee schijven aardappel, op een knapperige snee brood, in de saus van een cordon bleu... We hebben Munsterkaas geproefd, goedgekeurd en aanbevolen. Deze geurige kaas is niet meer uit ons diner weg te denken. Voor ons staat het als een paal boven water: morgen, overmorgen, volgende week... weer!.

Local products
Confiseries du massif des Vosges
Halte 3

Een zoet einde van de middag

Er is voor elk bekje een spekje op snoepgebied in de Vogezen. Snoepjes uit de Vogezen met dennenknop-, bosbessen-, dennenhoning-, frambozen-, klaprozensmaak zijn geliefd bij kinderen van werkelijk alle leeftijden. De ambachtelijke snoepfabrieken organiseren rondleidingen in hun werkplaatsen zodat je ziet hoe de snoepjes gemaakt worden.

 

 

 

 

Local products
Point info :

Zoetekauwen kunnen dennenhoning uit de Vogezen (AOP) ook proeven bij de imker.

Met z’n allen plukken

Het is bosbessentijd! We gaan met z’n allen een middagje blauwe bosbessen plukken. Onze mandjes vullen zich langzaam maar zeker met de verrukkelijke besjes. We liggen helemaal dubbel als we de blauwe bekkies en tanden van de kinderen zien!

Het plukken van bosbessen valt onder de Franse boswet. Ga er voor de zekerheid op uit met een begeleider.

 

Massif des Vosges - Déjeuner avec vue
Halte 4

Lunch met uitzicht

Na een ochtend wandelen met het gezin besluiten we om neer te strijken in een ferme-auberge voor een 100% plaatselijke lunch op het terras. Op het menu van deze berglunch: ambachtelijk bereide vleeswaren, kaas van L’Ermitage, een gegratineerde flammekueche, zelfgemaakt ijs en zelfs thee uit de bergen.

De fermes-auberges verhuren vaak kamers en hebben speciale arrangementen voor gezinnen.

Dégustation d'une tarte aux myrtilles
Halte 5

Ontmoeting met makers van streekproducten

In de Vogezen geven makers van streekproducten graag gerucht aan hun liefde voor hun producten. Ze ontvangen vaak bezoekers op hun bedrijven. Onze nieuwsgierigheid weerhoudt ons er niet van om deze vakmensen te ontmoeten voor een leerzaam, smakelijk dagje. We proeven van Oma’s taart en luisteren ondertussen naar de verhalen vol wijsheid en kennis van onze gastheer over ‘zijn land’, zoals hij het graag pleegt te noemen.

Op sommige boerderijen kun je rechtstreeks streekspecialiteiten kopen.

Vond je deze inhoud goed? Geef uw mening.

Bedankt voor het stemmen!

Matomo