Wist je dat je kinderen in de Vogezen gerechten met de meest onuitspreekbare namen kunnen proeven, en daar bovendien van smullen? Wie heeft er nooit van 'roïgabrageldi' of 'tofailles' (een aardappelgerecht) gesmuld in een ferme-auberge?
'Fleischsnacka', 'chiques' uit de Vogezen, de beroemde munsterkaas, de ontelbare smaken en geuren schudden je smaakpapillen wakker.
Van de befaamde bosbessentaart, in de Vogezen 'brimbelles' genoemd, krijg je blauwe tanden en lippen, maar dat mag de pret niet drukken. Veel bonte selfies in het vooruitzicht!
In een aantal fermes-auberges kun je ook overnachten, sommigen hebben speciale gezinsarrangementen. Maak een praatje met een eigenaar van een ferme-auberge, ze hebben het graag over hun vak en hun producten. Sommige boerderijen verkopen hun specialiteiten rechtstreeks vanaf hun bedrijf. Lijst met makers van streekproducten
Na zo’n heerlijk maal stap je binnen bij een van de ambachtelijke snoepmakers van de streek, waar je ziet hoe de beroemde zuurtjes uit de Vogezen gemaakt worden. De kinderen doen zich tegoed aan de snoepjes met dennen-, bosbessen-, honing-, frambozen- of klaprozensmaak.